Un treballador autònom de 40 anys s’ha declarat en vaga de fam perquè, segons afirma,  ja no es vol “reinventar-se més per a trobar feina”. L’home, llicenciat, amb dos màsters i tres postgraus, s’ha cansat d’escoltar, quan perdia una feina o un client, la frase “ara toca reinventar-se”. “Al principi m’ho creia i feia tot el possible per a reinventar-me-assegura-, apuntant-me a cursos de formació i teràpies de marca personal, però he dit pus”.

Després d’haver tengut 13 clients diferents i 4 contractes d’obra temporals en cinc anys ha decidit fer front als empresaris, gurus tecnològics i assessors que l’han convidat cada vegada a reinventar-se professionalment.
“En 5 anys he gastat més en coachs i psicòlegs que el que me pagaven alguns clients cada més. Però això s’ha acabat”, ha declarat el denunciant, que sentencia: “El darrer personal trainer me va dir que havia de demanar almoina pel carrer, que això era una reinvenció amb futur, i així va ser com vaig decidir posar-me en vaga de fam”.

L’autònom s’ha situat just davant de la seu del SOIB pròxima a avingudes amb un cartell que diu: “reinventar-se i morir”. Afirma que no menjarà res fins que no es pugui deduir fiscalment les factures managers, coachs, cursos d’anglès, classes de ioga i meditació, de màrketing digital i també de psicòlegs que ha hagut de fer per superar els canvis de feines i afrontar les noves reinvencions.