La transparència penalitza. El Pacte de Progrés que menys estava molestant els poders fàctics de la societat balear s’esquerda per mangarrufes dins el partit que MÉS bravejava, i amb raó, de ser impol·lut en la gestió dels doblers públics.

I avui als mitjans hi veïm la foto de Rut Mateu, rodejada dels seus (ai, no ho puc evitar, me recorda a Munar i companyia en aquells anys de catarsi corrupta) de cap de turc, demostrant que la conselleria de Transparència és el major error que ha comès el Pacte 3.0.

No val dir que seràs transparent creant un departament ad hoc. És el mateix que donar per fet que si un sindicalista dirigirà una televisió pública milloraran automàticament els drets dels treballadors.

Amb el Garau Gate i convidar a porsella a milers de persones durant dos anys, en tendran prou. Ah, i que la porsella  faci crec crec, amb un corna tant fina que sigui #transparent.

Aquesta setmana he pensat que els eco-garau-nacionalistes, a la fi, havien après alguns tics de la forma de governar del PP duntant molts d’anys, passant-se les normes del lloc pel folre, els nostros, en aquest cas el nostro #Garau.

No val dir que seràs transparent creant un departament ad hoc. És el mateix que donar per fet que si un sindicalista dirigirà una televisió pública milloraran automàticament els drets dels treballadors.

Però veig que no n’han après, perquè a Més els entra tanta sensació de culpa que van i dimiteixen, quan els nostros només arriben a l’extrem de demana disculpes quan son davant un jutge acusats per corrupció.

Álvaro Gijón, imputat per presumpta corrupció, no dimiteix. No té al darrere un partit obsessionat per la transparència.

La imatge més surrealista d’aquesta legislatura serà veure a Álvaro Gijón demanant, com a regidor i diputat del PP, responsabilitats a Més per Garau Gate destapat per Diario de Mallorca. O Biel Company protegint (fins quan?) la imputació del qual per presumpta corrupció fa la mida del seu mentor polític, José Maria Rodríguez.

Però ara tota la corrupció del PP serà insignificant comparada amb la del Pacte, perquè la paraula corrupció arribarà a sortir de les boques dels populars per parlar del Garau Gate.

Amb això, i convidar a porsella a milers de persones durant dos anys, en tendran prou. Ah, i que la porsella  faci crec crec, amb un corna tant fina que sigui #transparent.