Esperar com l’esquerra s’auto immola i molts de dinars de porcella. Així és com el PP sol recuperar el poder a les Balears. En aquesta ocasió, però, els autors de la masacre estan a Més. Novetat.

Un cop clarificat el panorama dins el PP Balear, comencen els moviments tectònics per a la reconquesta del poder. Alguns mitjans li comenceran a fer més la pilota, algunes persones comencen a voltar (alguns a l’estil dels falcons) per l’entorn de Biel Company per assegurar-se un bon càrrec en un govern que tothom dóna per fet. I una part important de la societat alleugerida “perquè dos anys (de govern d’esquerres) passen molt ràpid”.

La victòria de Biel Company a les primàries per dirigir el PP Balear mereixen una sèrie de reflexions profundes. En primer lloc, la constatació que l’eclosió de l’ex president Bauzá com a contrincant del sant joaner finalment ha sigut un revulsiu pel mantra anomenat cañellisme, de tal manera que el propi Bauzá, tal i com ha fet la campanya per dirigir el partit, podria perfectament haver sigut un holograma creat pel propi Company i el seu equip per a moure les bases més ‘nostrades’ del PP. Per, a continuació, donar-li a l’equip del farmacèutic càrrecs dins la nova junta directiva. Retruc!

En segon lloc, els populars reafirmen la seva tendència a la involució. El retorn del cañellisme al poder és un mantra insuportable que ja només empren els mitjans de comunicació i que, en realitat, significa tornar a no sabem ben bé què però que és ‘el PP de tota la vida’. I el dubte: serà el veritable ‘Amo en Biel’ ara, l’etern ex president/holograma o Company, batejat a Madrid com Company, germà del mític music cubà?

A Company bastarà amb organitzar dinars de porcella (me comenten que ja n’estan comanant de la península per la gran demanda porcina que requerirà el retorn del PP aquests dos pròxims anys) i ‘amollar’ frases com aquestes: “En tornar (es nostros) a nes govern això s’arreglarà”.

I el tercer, i més important, és aquell moment en què es clarifica el panorama dins el PP i comencen els moviments tectònics per la reconquesta del poder a les Balears. Alguns mitjans li comencen a fer la pilota, algunes persones comencen a voltar (alguns a l’estil dels falcons) per l’entorn del nou president per assegurar-se un bon càrrec en un govern que tothom dóna per fet. I una part important de la societat alleugerida ‘perquè dos anys passen molt ràpid’ i ‘en podrem treure s’esquerra de damunt’. Per tant, ido, la campanya ja està feta. Ho veig? Hi vaig!

Facem ses Balears Grandes Again, podria ser la versió Trump de l’estratègia comunicativa i trilingüe de Company, que, malgrat sigui proactiu a les xarxes i els mitjans simplement diguent com de malament estan ‘ses Balears’ amb el Pacte 3.0, li bastarà amb organitzar dinars de porcella (me comenten que ja n’estan comanant de la península per la gran demanda porcina que requerirà el retorn del PP aquests dos pròxims anys) i ‘amollar frases com aquestes: “En tornar (es nostros) a nes govern això s’arreglarà”. Facem Urbanitzable Lo Nostro Again, aquesta també aniria bé per a una etapa política que ara comença i que hem viscut tantes vegades a les Balears.