La transformació digital no descansa. Aviat les Matances mallorquines esdevindran una ocasió ideal per a fer xarxa. El porc uneix famílies, però el wifi més. I si hi posam un anglicisme, encara millor.

Il·lustració d’Irene Daudén.

Vagi per dit que amb aquest article pretenc fer un poc de #branding, que vol dir donar-se a conèixer en la terminologia del Marketing Digital. Dir el mateix de tota la vida però amb anglicismes agafa un color diferent, com a més net i suau, li dóna un sentit de productivitat. Per exemple, amb les matances.

Però anem a pams. No és el mateix dir que li estàs donant voltes a una idea que has organitzat un #brainstorming. Ja et pots dir el nom del porc amb els teus companys de tempesta que si és un brainstorming queda justificat. Perquè no embruta.

I si aprofitam aquesta reunió ancestral, que té l’objectiu de matar un animal i treure’n tot el porquim, per fer contactes i parlar de nínxols de mercat mentre pastam carn o cosim butzes?

Un cartell que resa ‘wifi gratis’ en una tenda ecològica.

De la reunió de tota la vida en surten idees, objectius i un pla d’acció, que dit així sona avorrit i previsible però, ai si li posam #briefing (que ve del llatí ‘brevis’ / breu), ja semblam una empresa seriosa i que treu profit de les reunions.

Els anglicismes converteixen qualsevol aspecte de la vida en quelcom més cool, però a l’hora més productiu i justificat. Conviu millor amb l’estrés dir que fas un break en lloc d’aturar-te a pensar i menjar-te una poma.

Ara que una de les meves favorites és #networking , que en el llenguatge empresarial i emprenedor és fer contactes per crear noves vies de negoci.

El més fascinant d’aquest anglicisme ho vaig conèixer en un curs de Márqueting Digital que, en acabar la sessió, els organitzadors en proposaven anar al bar a fer unes cerveses i de passada fer networking.

És a dir, que el moment de relax i distenció després de 8 hores d’intentar absorbir conceptes del marqueting digital (la major part anglicismes) també es converteix en quelcom productiu i justificat. I això passa només canviant el nom de ‘Fer unes birres’ a networking.

Amb aquest exemple, i donat que el Màrqueting Digital entén qualsevol passatge de la nostra vida com una oportunitat per fer contactes i possibles negocis, perquè no canviam la paraula matances per un anglicisme de nova creació?

Si aprofitam aquesta reunió ancestral, que té l’objectiu de matar un animal i treure’n tot el porquim, per fer contactes i parlar de nínxols de mercat mentre pastam carn o cosim butzes: Perquè no li posam, per exemple, NetPigSlaughtering, que seria el tecnicisme en anglès de fer xarxa mentre mates un porc?

El moment de relax i distenció després de 8 hores d’intentar absorbir conceptes del marqueting digital (la major part anglicismes) també es converteix en quelcom productiu i justificat. I això passa només canviant el nom de ‘Fer unes birres’ a networking.

Vas al bany? No, fas un break. O si voleu ser més precisos, ens podem inventar left ouvering, que donaria significat a entrar al lavabo i desprendre’ns d’allò que ens sobra.

Perquè recomamar un amic que es posi tranquil si el pots convidar a una sessió de Mindfullness?

Ara que una de les meves preferides és win to win. És genial. Dius: ‘Et proposo un win to win’, i queda d’allò més cool. Si ho fas en anglès sembles professional, en català, ‘tu guanyes, jo guanyo’, ona més a intercanvi, no? És a dir, fer-ho gratis, això sí, amb estil.