Aquesta foto és una paròdia de les noves sobretaules a les llars. Els ‘joves’ animen el dinar, com sempre, però ara no se volen perdre ni un detall sense que quedi retratat al seu mòbil. Tres o quatre filtres que donin a la imatge un toc més nostàlgic, i a compartir. La porcella farcida és abans a Instagram que als nostres estomacs.

La sobretaula 17.0 o iSob (retaula) ja és una xarxa social. Fins i tot el moment ‘camilla’ gira en torn a un iPhone 7 ficat dins un tassó de vidre de tub, que amplifica les cançons. Son de Mecano. Nostàlgia! Ens emocionam, ho retratam… Ho compartim?

Els ‘vells’, més callats i asserenats, se miren els joves també com sempre, amb certa incredulitat, però ells també guaiten el seu telèfon les imatges que acaben de veure en directe i que els ‘joves’ han gosat compartir en un grup de whatsapp. 45 fotos penjades en acabar el dia. Jo he begut una mica de vi i m’he passat amb el dolç. Però realment vaig una mica passat… d’emocions. Retratades i compartides.

La sobretaula 17.0 o iSob (retaula) ja és una xarxa social. Fins i tot el ‘moment camilla’ gira en torn a un iPhone 7 ficat dins un tassó de vidre de tub que amplifica les cançons. Son de Mecano. Nostàlgia! Ens emocionam, ho retratam… Ho compartim?

En Carles Capdevila fa una crítica constructiva en aquest article sobre els sopars a la fresca. I de com la tecnologia s’hi ha infiltrat, qüestionant, amb el seu humor característic, s’hi estam massa pendents de Facebook, Instagram o Twitter mentre sopam amb amics i familiars a la fresca.

  • Balanç gastronòmic del Nadal. Quatre primers de sopa nadalenca, dos segons de bullit, tres de porcella, una d’escaldums, i una peix al forn. I gambes, musclos, pernil tallat. Torró: no massa. El mateix de cada any, mil·limetrat. Vaig un poc remenat de ventre però com cada any.
  • Balanç tecnològic: 168 fotos, 14 vídeos, això propis; als grups de whatsapp, ni els conto. Ressaca? Molta!