Aquest diumenge 15 de maig la Via Corrupta se puja damunt la bicicleta per fer un itinerari especial i gratuït: trescarem per la corrupció de les Illes en bicicleta, i per uns carrils bici (convertits temporalment en carrils ‘vici’) que ens portaran, ara sí, al Palma Arena. .

Els ‘corrutaires’ en bici tendràn l’oportunitat única de poder entrar en bicicleta a dintre del velòdrom i fer-hi algunes voltes.

Visitarem el jaciment romà més important mai trobat a Palma ‘gràcies’ a les excavadores de Dragados, que ara està deixat de la mà de Déu devora el mòdul ‘S’ de l’hospital.

Recorrerem amb sa velo (com diuen a Menorca) diversos escenaris de la corrupció, començant per Son Espases, on visitarem el jaciment romà que es va descobrir durant la construcció de l’hospital. Millor dit, visitarem l’explanada, situada devora el mòdul ‘S’ de l’hospital Universitari, on es varen traslladar pedra per pedra les restes romanes que, amb el moviment de les excavadores, varen aflorar quan s’executava el projecte hospitalari investigat per presumpta corrupció.

 

A continuació, seguint el carril bici (també vici, en aquest cas) de Camí de Jesús, ens dirigirem al Palma Arena, la mare de totes les corrupcions a les Illes Balears. Els ‘corrutaires’ en bici tendràn l’oportunitat única de poder entrar en bicicleta a dintre del velòdrom i fer-hi algunes voltes (no sobre la pista sinó a l’explanada interior). Allà l’imitador de Jaume Matas explicarà per què es va inflar la factura del velòdrom i com va dir ‘Hágase’ a algunes de les barbaritats que s’hi varen fer, i que els ciutadans encara estam pagant i pagarem. També pujarem a l’ascensor fantasma del recinte, aquell que no porta enlloc,  un monument de la vergonya que encara roman al Palma Arena.

L'ascensor de la vergonya.

L’ascensor de la vergonya.

Per acabar i abans d’arribar a la rampa, on tots els camins dels corruptes hi porten, passarem pel Parc de Sa Riera, construit per l’ajuntament de Palma en temps del Palma Arena. Allà explicarem per què va costar un 66 per cent més del pressupostat, i visitarem un castell infantil, que és una rèplica del de Bellver, pel qual es va pagar 1,4 milions d’euros.

Gijón, Cirer i De Santos, emtre d'altres, a la inauguració d'un castell infantil que va costar 1,4 milions d'euros.

Gijón, Cirer i De Santos, entre d’altres, a la inauguració d’un castell infantil que va costar 1,4 milions d’euros.

I tot això amb la paròdia necessària de tanta ignomínia i la recerca de les arrels clàssiques de la corrupció. Amb la voluntat manifesta d’escandalitzar, amb rigor i sentit de l’humor, una societat que de cada vegada té una memòria més dèbil.

Partirem a les 11h del conservatori de Palma i acabarem a les 13h davant la Rampa dels jutjats de Via Alemanya. Les reserves es poden fer a viacorrupta@gmail.com