Una altra separació a la vista? Al darrer sopar de quintos de l’escola va caure la notícia. En Pere ja no va comparèixer. Na Xisca ho va fer oficial. 

Un matrimoni més. Per tant, ara sí, ja podem començar a parlar d’una epidèmia. Aquest cop li ha tocat na Xisca. Sí. Jo tampoc m’ho vaig creure quan ho va contar. Quina sorpresa!

Ella i en Pere. Varen començar a anar plegats a Primer de BUP. Eren la parella ideal, per a una vida ideal. Qui ho hagés dit el dia que es van casar, ara fa just 10 anys. Un boda siciliana. El regal de noces ens va costar un ull de la cara. I mira ara. Deu anys després. Pam!

Però en el fons tots ja ho sospitàvem. En els darrers sopars ja se notava que passava alguna cosa entre na Xisca i en Pere. A més a més, ella ja semblava una altra. Estava canviada. Més guapa. Se la veia més més xerraire, com alliberada.

Vam començar el qüestionari. I tu: com estàs? I els nins? Els ho heu explicat? I a ca teva: com ho han rebut?

Tothom que quedar estranyat: Na Xisca i en Pere. Després de 25 anys de relació. Varen començar a anar plegats a Primer de BUP. Eren la parella ideal, per a una vida ideal.

A l’altra costat de la taula, també comenten la notícia. No parlen d’altra cosa. És bastant fort. En Pere i na Xisca. Qui ho diria. Ja és oficial: són feliços.

“Me varen contar que se passaven tot el dia fent acords. Per qualsevol bajanada”. Faltaven iogurts a la gelera i podien passar-se una hora xerrant-ne, en veu baixa, fins que arribaven a un consens: 4 de naturals, dos grecs i dos sense lactosa.

“A jo m’han dit que sempre hi havia els nins pel mig. Que ho escoltaven tot. M’han contat fins i tot que un dia es varen donar un petó davant ells!”. “Buf, quina situació més… agradable!” I tota la taula se compadeix de na Xisca, i den Pere.

“Idò a mi me varen contar que, enmig del carrer, passejant amb tota la família, en Pep li va dir a na Xisca, ben fort, que l’estimava!”

“I el més important, Xisca: folles?”

Na Xisca, encantada de respondre la parròquia, amolla: “D’ençà que vaig fer la passa, i vaig decidir que volia dormir sempre amb en Pere, follo tots els dies que vull”.

“A jo m’han dit que els nins sempre estaven enmig. Que ho escoltaven tot. M’han contat fins i tot que un dia es varen donar un petó davant ells!”

Tothom se mirava na Xisca amb cara de consternació. Però, i en Pere? “Està bé, jo crec que s’acostumarà a la nova vida”.

“Però, creus que ho podrà superar? No sembla tant fort com tu”

Na Xisca: “La setmana passada va sortir amb una altra dona”.

I justament li confessen: “No t’ho volia dir, però una amiga el va veure en Pere a El Corte Inglés. M’han contat que, a la primera planta, després que ella s’emproves 4 pijames, ell n’hi va comprar dos, i ella el va besar.  En públic. Però només a la galta”.

Na Xisca riu: “Era ma mare qui el va besar. Després li va comprar una jaqueta de Goretex a Oportunidades“.

Els quintos, que no se poden avenir que la relació de na Xisca i en Pere hagi acabat així, segueixen l’interrogatori: “I els nins?”.

“Els hi ho hem explicat. Ara s’estan fent la idea. De moment, els hem dit que estaran una setmana amb son pare i sa mare, i la següent també. I que després ja veurem què passa”.

“Pobres infants, tendran un trauma”, diu una amiga.

“No ho podem evitar – diu na Xisca – Per ells tot és una novetat. S’han d’acostumar al fet d’estar cada horabaixa amb els dos pares, jugant, passejant, cuinant… Hem hagut de vendre la tablet i els hem restringit la televisió. A l’hora de na Prodigiosa Lady Back juguem tots quatre a disfresses”.

“No deu ser fàcil acostumar-se a que ton pare i ta mare se besin davant tu, o que estiguin pendents de tu tot el temps. Però bé, son nins al cap i a la fi”.

“Vas ser tu, Xisca, qui va fer la passa primer?

“Sí, notava que entre nosaltres passava alguna cosa. Un dia me vaig inscriure a un web d’aquells…”.

“I, vas trobar algú interessant?”

“Sí, el meu perfil d’home ideal encaixava amb el den Pere. Aquella mateixa nit ja varem follar. Va ser tot molt ràpid. Ell ja va sospitar. I jo li ho vaig confessar. Havia passat molt de gust. Era feliç”.