Quin sentit té fer una crònica d’una pandèmia quan és la pandèmia la crònica?

Avui 13 de gener de 2022 pots anar a Alcampo o Carrefour, o al FAN, a comprar i a fer vida social. Que no és poca cosa. Com a consumidors, seguim mantenint els drets. Perquè pagam. A casa som tractats com a excel·lències per les grans plataformes. Som premium, pro, plus. Som privilegiats totals de l’streaming. Acumulam ja 9 pantalles en 90 metres quadrats. I tenc mono.

Però tornem a l’àgora. A Alcampo (o Decathlton, o el cines Oximax) te trobaràs algú conegut, o millor dit la meitat de la cara d’algú que coneixes. L’intuiràs, i després comprovaràs que és ell o ella. I la conversa serà més o menys aquesta:

-Com estau?

-Anam fent.

-Està tot fet un desastre. Conec molts de positius.

-Jo també. Ara m’acaben de dir que som contacte estret d’un positiu.

-Una amiga també. S’ha fet un antigen i ha donat negatiu. En canvi el seu home és positiu.

-I té símptomes?

-No. Té hora per una PCR dissabte

-A Son Dureta?

-Si.

-Jo hi seré. Me posen sa tercera dosi.

Després ens direm adéu, ens donarem els molts d’anys (també per Sant Antoni i Sant Sebastià) i seguirem comprant. Pack de 8 iogurts grecs de marca blanca, 3 euros amb 25. Oli verge de 2 litres, 4,52.  I galetes Bio. I material ‘per fer tacos’. I renta roba. I si trobes un folre polar per anar per casa, també.

Pagaràs a un caixer d’auto servei i la pantalla te donarà les “gràcies per la confiança”.

Posaràs la ràdio, les notícies de les 11 i tornaràs a escoltar: “incidència desbocada”, “casos disparats”, “la taxa de positivitat més elevada”, “contagis”, “el pitjor de la pandèmia”. Canviaràs d’emissora. I posaràs música. En un semàfor miraràs el whatsApp i tot seran enllaços de pàgines solidàries, mems de bromes sobre en Djokovic o els Emirats Àrabs, o la vacuna o vídeos de nostàlgia dels vuitanta.

Tornaràs a casa i t’hauràs oblidat de la pandèmia. Encara no saps que pateixes sobredosi d’informació. Però ara no és el moment de fer-se preguntes. Fa dos anys que no és el moment. I si te les fas ets un ‘anti’.

Au, vaig a publicar-ho. A la merda les paraules clau, el SEO i les analítiques i visualitzacions.