Proposo aquest hastag per a l’allau de notícies relacionades amb el col·lapse turístic que han de venir. O aquest: #BalearsColapse2016. Ho podria subscriure l’amo de TUI, que ha dit que aquest estiu a les Illes ‘no podran venir tots els (turistes) que vulguin’. O millor dit, els que ell voldria que venguessin. Així que, o els autòctons feim encara més lloc o directament demanam al #Pacte3.0 que creï una comissió interdepartamental per desenvolupar un Pla de Xoc que inclogui l’annexionament d’una altra illa mediterrània només per a la temporada alta. I sense cobrar-li taxes.

#IndigenousGoOut envers el famós #TouristGoHome. Ens agradi o no, el debat ha començat. I ja era hora. A Sant Francesc Xavier prop de dos-mil formenterers, una cinquena part de la població, es manifesta per demanar que l’estació marítima de Vila és quedi #onsempre i no es traslladi als nous molls comercials només pensats pels #TouristsWeLoveYou. La foto és d’aquelles que perduren a la memòria. Hi ha tanta gent apinyada a la plaça de la vila que hom podria pensar que allò és un Jaleo menorquí preparat per la sortida del #CaixerPortuari. Ben mirat, #Jaleo sí que en pot haver a l’Eivissa Premium de l’estiu si els ‘temporers’ del sector turístic diuen pus després d’una setmana dormint al cotxe, perquè no poden pagar-se un llit.

A la capital balear, en canvi, estam encara a una altre estadi del ‘Procés de Dignificació’. A l’era dels eslògans fàcils i de consum ràpid, el debat s’amplifica quan #TouristGoHome apareix guixat les parets del centre de Palma. Agafa la categoria de moviment i alguns fins i tot parlen de complot. Quelcom està passant. Potser els grafits més tenguts en compte de la història de Palma, per desgràcia dels que es dediquen en cos i ànima a l’art urbà, ens fan sentir bruts, perquè no reconeixem les nostres illes i fins ara no hem estat capaços de dir-ho. Perquè, ai las, aquí hem tocat ós. #TouristWelcomHome.

No fa ni mig any semblava que 4 terrasses de Es Born estaven a punt de posar en perill el PIB de les Balears. El moviment #Sialborn es va imposar a les urnes i ara el passeig és un lloc exclusiu pels engominats i els #TouristWelcomeHome. Però no cal voler expulsar-los de les Illes. Senzillament basta que no els haguem de sortejar a l’estil #Lorenzo99. I si no és massa demanar, que els que vivim aquí se’ns tracti igual com ells. I d’això ni ells ni nosaltres en tenim la culpa #FormenteraInLove, sí, però #FormenteraimPORTa.