La crisi sanitària ens ha fet descobrir a molts de ciutadans, especialment a Palma, que la farina existeix i que de fet serveix per fer productes bàsics per menjar com coques.

La gran preocupació de les masses abans del confinament era el paper higiènic.

Milions d’espanyols s’afanyaren a comprar-ne als supermercats com si no hi hagués un demà.

Un més i mig després de l’odissea del paper de wàter, el consum s’ha estabilitzat, i tal vegada és perquè molts de vosaltres en comprareu per un any, o també perquè el confinament provoca restrenyiment, i per tant, no requereix tant de paper.

El covid-19 ha posat de manifest quines son les necessitats primàries dels humans quan s’enfronten a la idea de quedar a casa seva durant molt de temps.

Què te’n duries a una illa deserta? Ara començam a tenir respostes més mundanes i menys idíl·liques a la pregunta.

Un dels productes més demandats ara als supermercats és la farina, mentre que és gairebé impossible trobar llevadura. Però alerta, ho dic des d’una visió urbanita, perquè a la Part Forana des de sempre s’ha emprat la farina per fer coques, pa i galletes.

Som els palmesans els que, ara que tenim temps, ens hem posat a pesar farina, llevadura, a fer massa i encendre el forn.

Així que la crisi sanitària ens ha fet descobrir a molts de ciutadans, especialment a Palma, que la farina existeix i que de fet serveix per fer productes bàsics per menjar.

Si fa uns dies dèiem que Amazon era un dels vencedors de la crisi del covid-19, ara també podem felicitar a Harinas de Mallorca.

Si Joan March fos viu, estic contrabanque ja hauria comprat tot el que cal comprar per posar en marxa una fàbrica de farina.

I és que hi ha personatges que, hi hagi guerra o hi hagi pau, sempre en treuen benefici.

Dit això, benvingut sigui el contraban de farina si, com diu el meu amic Pere Bueno, serveix per protagonitzar moments de felicitat compartida a les cases confinades.