Trump és tant ‘fiable’ informativament que m’estic imaginant redaccions de ràdio o televisió que ja no esborren el seu nom de l’escaleta del dia següent perquè saben que l’endemà ‘en farà una altra’. Perquè saben que als espectadors els interessa saber ‘quina l’ha fet avui’, el president els EE.UU.

És bastant habitual escoltar als informatius i magazines de ràdio i televisió que el presentador, abans de parlar de les notícies del món, li digui a l’audiència que en tornar de la pausa veuran i escoltaran l’última (noticia) de Trump.

El president dels Estats Units genera cada dia titulars tant potents que s’està convertint en una secció informativa fixa. Porto 15 anys exercint el periodisme i entenc que Trump, avui per avui, és un ‘caramel’ a les redaccions. Malauradament.

Que d’aquí uns mesos, per exemple, digui alguna animalada sobre la bomba atòmica i que això esdevingui una notícia breu als informatius, m’esgarrifa.

Cada dia t’assegura una notícia, és tant ‘fiable’ informativament que m’estic imaginant redaccions de ràdio o televisió que ja no esborren Trump de l’escaleta del dia següent perquè saben que l’endemà ‘en farà una altra’. Perquè saben que als espectadors els interessa saber ‘quina l’ha fet avui’, el president els EE.UU.

No critico el fet que els mitjans parlin cada dia de Trump perquè diàriament aquest senyor i les seves decisions i escàndols són molt noticiables, tant que qualsevol titular que dóna periòdicament el president nord-americà seria la notícia de l’any en fa 5 o 10 (anys).

El que em preocupa és que aquesta ració diària de ‘l’última de Trump’ deixi un dia de ser atractiva per als Mitjans un cop passat l’impacte de la seva arribada a la Casa Blanca, i que el oients perdin interès pel que fa Trump perquè s’acabin acostumant a les seves bajanades diàries.

Un amic meu pensa que Donald Trump és un producte de twitter i no deixa de tenir certa raó. Aquesta xarxa social no mesura la profunditat de la informació sinó l’impacte, i amb això el nou llogater de la White House n’és un expert.

En definitiva, que ell segueixi generant notícies preocupants i que la seva manca d’escrúpols vagi desapareixent de les escaletes dels informatius perquè esdevingui ja un fet normal. Que d’aquí uns mesos, per exemple, digui alguna animalada sobre la bomba atòmica i que això esdevingui una notícia breu, m’esgarrifa.

Trump està fent coses que mereixen un debat profund a la societat però costa molt aturar-s’hi per la pròpia l’espiral imparable de la informació. Posar atenció a una noticia i generar un debat ciutadà, amb la gran quantitat d’imputs que rep un periodista cada dia (cada minut), és molt difícil, per què les redaccions, amb la crisi, han tornat petites,i també per com les xarxes socials han canviat la forma de fer periodisme.

Un amic meu pensa que Donald Trump és un producte de twitter i no deixa de tenir certa raó. Aquesta xarxa social no mesura la profunditat de la informació sinó l’impacte, i amb això el nou llogater de la White House n’és un expert.

Ell farà el mur de la vergonya, i mentrestant jo no deixaré de rebre al whatsapp ‘Memes’ que el parodien.