Editor's Rating

Després del rebrot de setembre de 2020, el govern posarà en marxa un altre pla pilot anomenat Mesures per a la Gestió d’un Rebrot Sostenible. L’objectiu del pla serà aconseguir que l’arribada de turistes a les Balears sigui “sostenible amb la sanitat pública”.

“Hem de ser capaços d’acollir turistes sense saturar les urgències dels nostres hospitals”, explicarà la presidenta del govern a presentació, celebrada a l’hotel Victoria Gran Melià.

La campanya animarà als turistes a visitar les Illes “sense restriccions, sense distàncies. Una experiència turístic sanitària única”.

El govern, amb el suport de patronals, explicarà, a través d’aquesta campanya, la necessitat de confinar els ciutadans de les Illes Balears durant la temporada baixa per poder “obrir el nostre arxipèlag” al Turisme en temporada alta.

Espanya i el Regne Unit presentaran el primer corredor de sales de festa segures del món, amb la implantació de discoteques medicalitzades.

“Cercam l’equilibri entre la propagació del virus i la nostra principal indústria”, dirà el conseller de Turisme a la presentació de la campanya Benvingut Rebrot Sostenible.

El govern explicarà, a través d’un vídeo institucional i en diversos idiomes, que l’hospital de Son Espases “està preparat per un rebrot” de covid-19 en cas que sigui necessari.

Gràcies a la col·laboració “públic-privada”, s’instal·larán pantalles gegants a les cafeteries del centre sanitari perquè els turistes ingressats puguin veure el futbol. Una important companyia de cerveses abastirà les necessitats dels pacients venguts de la Platja de Palma, amb el lema “Mediterràniament”.

L’anunci anirà acompanyat de noves mesures fiscals i socials.

El govern, amb el vot en contra de la dreta, posarà en marxa l’Impost de Consum Sostenible, que gravarà la quarta cervesa que es begui un sol turista en un 20 per cent.

La recaptació es destinarà a la creació d’UCIs mòbils en zones turístiques, que gestionaran els ajuntaments en conveni amb el Consell Insular, i a través d’una contrata municipal.

L’escola serà definitivament virtual. Això sí, el govern fletarà avions perquè alguns alumnes puguin anar una setmana a escola a Dusseldorf, Manchester o Birmingam, en l’anomenat Pla Pilot Educatiu.

La conselleria d’educació farà també un Pla de Xoc Digital i invertirà milions d’euros perquè cada alumne de les Illes Balears tengui el seu propi ordinador.

La mesura, que el PSOE tidlarà com “una clara demostració de politiques d’igualtat”, permetrà, segons el conseller March, “garantir el curs escolar per a tots els alumnes de les Balears”.

Un grapat de gurus de la Transformació Digital donaran suport a través de twitter a aquest pla.

El govern, tot demostrant que les Illes Balears “són pioneres” en les noves tecnologies i l’educació, organitzarà una trobada internacional de grans plataformes digitals al Palau de Congressos.

Un representant de Google, per vídeo conferència, alabarà l’aposta decidida del govern per l’educació virtual i anunciarà la creació un Doodle amb la imatge d’un siurell el dia de les Balears.

L’Ajuntament de Palma convocarà un concurs d’idees per fer Vies Escolars Segures que permetin als infants anar escola a peu o amb bicicleta.

La protesta dels animalistes a les xarxes socials faran que, fins que no es reobrin els centres educatius, aquestes vies siguin destinades a mascotes.

Economistes de renom explicaran als mitjans de comunicació que l’obertura de l’estiu al turisme internacional “permetrà pagar la renda mínima vital dels mallorquins”.

Els sindicats hi estaran en contra i convocaran actes de protesta, i el hastag #MallorcaEsVen serà trending topic mundial durant una hora.

Tempesta política

Es crearà la plataforma Turisme o Dignitat, que anirà perdent força en paral·lel a la creació d’un Observatori Balear de Turisme i Dignitat, amb els seu gerent, directors generals, assessors i auxiliars administratius.

Vox s’oposarà a la creació d’aquest observatori i exigirà que “els doblers públics malbaratats” serveixin per donar de menjar (amb cervesa inclosa) “als espanyols que han viuen a la missèria per culpa dels anhels pancatalanistes del govern d’Armengol”.

La campanya tensarà les relacions entre el PSIB i Més. Després d’una reunió entre bilateral de 3 hores, la presidenta Armengol anunciarà que els turistes afectats per covid-19 rebran classes de català i donarà per tancada la polèmica amb els seus socis.