Volen que no es discrimini amb la medicina convencional i se deixin receptar, sense imposicions, altres medicines alternatives, encara que sigui en català. “L’idioma no és problema, per això estan els traductors de Google”.

“Nos consta que la elección entre antidepresivos o hierba de San Juan ha provocado ya algunos altercados en centros de Naturopatia”.

El sindicat professional de metges homeòpates HomeoIB i la Unió de Terapeutes de la Salut Emocional (UTSE) han posat en marxa la plataforma #EnsMovem per la sanitat. Ens Movem neix per contrarrestar Mos Movem, la plataforma contrària al català com a requisit a la sanitat pública de les Illes.

Fonts de la nova plataforma afirmen que el seu objectiu és reivindicar una sanitat pública de qualitat, blindada, en català i que vetlli per la salut dels pacients.

Segons ha transcendit, els metges homeòpates d’HomeoIB pretenen que a la sanitat balear no es discrimini amb la medicina convencional i se deixin receptar, sense imposicions, altres medicines alternatives. “Els medicaments no curen”, ha afirmat un portaveu, que exigeix que als hospitals i centres de salut s’aposti per igual per les dues corrents mèdiques.

Pretenen que a la sanitat balear no es discrimini amb la medicina convencional i se deixin receptar, sense imposicions, altres medicines alternatives.

“Es tracta d’aconseguir una bimedicina o una plurimedicina cordial“, afegeix. “Volem que els ciutadans tenguin dret a ser atesos també per un metge homeopàtic, encara que sigui en català. L’idioma no és problema, per això estan els traductors de Google”.

Els portaveus de Ens Movem no han revelat la seva identitat per por a ser odiats des del minut cero a twitter, facebook i pels columnistes de El Mundo, així com per evitar declarar en menys de dos mesos davant el Tribunal Suprem.

Altres col·lectius de l’àmbit sanitari expliquen que el govern d’esquerres actua de manera autoritària, ja que en la seva opinió, en un sistema de salut just, receptar grànuls homeopàtics hauria de ser “un requisit, com receptar pastilles, i no un mèrit”.

No han revelat la seva identitat per por a ser odiats des del minut cero a twitter, facebook i pels columnistes de El Mundo

El portaveu del sindicat Homeópatas En Español, Javier Oligocay explica que, si no es canvia el sistema d’immersió de Paracetamols i Ibupofrenos, «habrá muchos profesionales sanitarios que apuestan por las terapias naturales que rebajarán cualquier expectativa de venir aquí».

«Este efecto ya se está produciendo, lo que constituye una señal malísima», i afegeix. «Las políticas que de este Govern son divisorias y enfrentan a los ciudadanos de Baleares entre sí. Nos consta que la elección entre antidepresivos o hierba de San Juan ha provocado ya algunos altercados en centros de Naturopatia».

Denuncien que el govern d’esquerres actua de manera autoritària, ja que en un sistema de salut just, receptar grànuls homeopàtics hauria de ser “un requisit, com receptar pastilles, i no un mèrit”.

D’altra banda, la Unió de Terapeutes de la Salut Emocional de les Illes, ha manifestat que s’adhereix a Ens Movem per demanar que els profesionals sanitaris empatitzin més amb els pacients, perquè pensen que “el metge és un referent absolut pel malalt, un confessor, un amic”.

En aquest sentit, el sindicat assegura que té constància d’un pacient anti monàrquic que “es va curar en veure que el seu metge s’havia posat una samarreta de Valtonyc”.

#EnsMovem posarà aviat un perfil propi a xarxes socials, amb l’objectiu principal que els haters digitals puguin vessar tot el seu odi, sigui en l’idioma que sigui. “Pensam que si treuen tot l’odi que tenen acumulat, això repercutirà en la seva salut de manera positiva”.